Snart er det igjen tid for Varhaugs vakreste eventyr, nemlig Jærmessa. I to samfulle dager kan du treffe jille folk og fe, kose deg med massevis av aktiviteter, la deg underholde av flinke artister, nyte deilig mat, se på spennende utstillinger av ulike slag, samt dra godt av fordelaktige messetilbud på det du måtte trenge til hus og heim.

– Vi galgleder oss, sier Jan Christian Vasshus, daglig leder i Varhaug IL og medlem i messestyret. – Målet vårt er at besøket på Jærmessa skal være kjekt for hele familien, så vi har valgt å legge hovedfokus der, med et omfattende aktivitetstilbud for barn i alle aldre. Koser ungene seg, blir det også en fin opplevelse for mor og far, som kan ta seg bedre tid til å kikke på utstillingen. God mat er det også å få, og vi kan dessuten by på mye fin musikalsk underholdning, både på dagtid og under kveldsarrangementet på lørdagen. Sistnevnte involverer alkoholservering og er forbeholdt de over 18.

Årets messe er den 32. i rekken, og Jan Christian Vasshus forteller om alt arbeidet som ligger bak arrangementet. – Det er selvsagt mye som skal på plass nå i forkant av messa, og det er ikke få dugnadstimer som legges ned, sier Vasshus. – Samtidig er dette et kjekt og sosialt arbeid som ikke bare resulterer i et fantastisk flott arrangement, men som også virker sammensveisende på bygda.

«Samtidig er dette et kjekt og sosialt arbeid som ikke bare resulterer i et fantastisk flott arrangement, men som også virker sammensveisende på bygda.»

Se årets program her

Vasshus understreker samtidig at messestyret på ingen måte hviler på laurbærene etter endt arrangement. – Vi jobber hele tiden med å gjøre messa enda mer attraktiv for publikum, blant annet ved å tenke nytt og ved å besøke andre messer for å hente inspirasjon. Så fjerner vi noe, beholder alt det jille, og legger til noe nytt hvert år. På den måten er vi stadig i utvikling.

Det virker som de er på rett vei, for besøkstallene peker stadig oppover, og i fjor var over 6000 mennesker innom Jærmessa.

– Vi har holdt på i mange år og er godt etablerte, og det merker vi også i forhold til kvaliteten på utstillerne våre og bredden i utvalget. Også her har vi lagt vekt på å treffe så mange som mulig, og i år vil jeg påstå at utvalget er enda større enn tidligere.

– Jeg har også stor tro på aktivitetstilbudet. For en 100-lapp får ungene tilgang til 15 ulike aktiviteter, og de kan holde på hele dagen om de har lyst. Det dreier seg om alt fra idrettsrelaterte aktiviteter som klatring, buldring og bumperzfotball, til hesteridning, Emils snekkerbod og Petter Smart-hjørnet. Hå Ungdomsråd og Svala 4H arrangerer også mange kjekke aktiviteter som også er inkluderte i dette aktivitetskortet, og turnrommet er selvsagt åpent. Mange av disse aktivitetene passer perfekt inn i profilen til Varhaug IL, og det synes jeg er helt på sin plass, siden arrangementet tross alt er i regi av idrettslaget.

Messestyret har klart å booke inn The Paw Patrol, som skal ha show i Varhaughallen både lørdag og søndag, og begge dagene kan også alle som vil komme og hilse på de populære redningshundene i forkant av showet.

– Vi er svært fornøyde med at vi har fått fatt i denne gjengen, sier Vasshus. – The Paw Patrol er svært populære blant de yngste, så vi håper og tror at det blir bra oppmøte.

– Jeg vil samtidig trekke fram Dag og Stasjonsungane, som spiller på lørdagen. Dyktige musikere, fantastisk flott musikk og morsomme tekster, litt á la Tønes. Jeg er overbevist om at musikken kommer til å treffe blink hos mange, også folk som ikke er fra Varhaug.

– Kveldsunderholdningen på lørdagen står Goggen for, og det er en kar som er fantastisk flink til å skape god stemning rundt seg, lage liv og sette i gang allsang. Nettopp derfor er jeg helt sikker på at teltfesten vil bli helt konge og noe man egentlig ikke bør gå glipp av.

Når det gjelder maten forteller Vasshus at det er fokus på gode, lokale råvarer laget av dyktige, lokale produsenter. Utvalget er bra, og det burde være noe for enhver smak, både av søtmat og saltmat.

– I denne forbindelse er det viktig å spre budskapet om at Skrettingkomla er tilbake. Det var mange som savnet den i fjor, og vi har selvsagt tatt hensyn til det og sørget for å få komla inn igjen i år, smiler Vasshus.

Kort oppsummert: Alle forhold er lagt til rett for at nettopp DU skal få en skikkelig kongehelg på Varhaug når Jærmessa 2018 sparkes i gang. Det harde arbeidet står gjengen fra Varhaug IL for. Alt du trenger å gjøre er å møte opp og kose deg.